maandag 24 november 2014

Haken

Omdat ik moeilijk stil kan zitten, en ik het ongezellig vind om s' avonds (als iedereen met elkaar bij de tv zit) bezig te zijn met de naaimachine, starten ik een jaar geleden een nieuw handwerkje HAKEN. Met behulp van internet, probeerde ik wat steken, en nog een keer, en nog een keer. Maar zonder acceptabel resultaat. Oke dit was kennelijk niet mijn ding. Maar iedere keer zag ik van die leuke haakwerkjes op internet, zodat ik het een half jaartje geleden toch nog maar eens een kans gaf. Geduldig volgde ik de aanwijzingen van een filmpje op You Tube. En ja ja ja het lukte, ik haakte losse, vaste, halve vaste, stokjes en halve stokjes. Volgens de maker van het filmpje kom je een heel eind als je deze steken kent. En dit klopt. Voorzichtig begon ik aan mijn eerste Granny Square, de uitleg is Hier onder video's  te vinden. En dit was het resultaat.


Vervolgens haakte ik een muts voor mijn jongste, Granny Square's waar ik een kussentje van wil maken, en ben ik nu bezig met een colsjaal. Tot zover mijn uiteindelijk succesvolle haakavontuur.




zondag 16 november 2014

Nieuwe naaimachine

Het was al weer lang geleden dat we met zijn tweetjes (mijn man en ik) waren weg geweest. Dus samen een middagje vrij gemaakt. Tja wat ga je dan doen, voor ons is dat eigenlijk altijd even rustig samen ergens lunchen. De lockmachine moest ook weg gebracht worden voor een servicebeurt, en mijn oude naaimachine van oma naaide ook al een tijdje niet meer zo goed. Dus op pad met 2 machines. Mijn oude machine was niet meer te maken, dat wil zeggen de reparatie zou dusdanig duur uitvallen dat het beter was om naar een nieuwe te kijken. De verkoopster liet ons 3 verschillende machines zien, met drie verschillende prijskaartjes. En ja eerlijk is eerlijk de duurste is natuurlijk altijd de mooiste, maar ja wel veel duurder dan ik in mijn hoofd had. Twijfel, twijfel, twijfel.
 Ik moest toch nog een keer terug om de lockmachine weer op te halen, dus ik ga er over nadenken. Maar mijn man hakte de knoop eerder door dan ik, "als we de locker volgende week komen halen zet er dan die naaimachine maar bij". En met die bedoelde hij de Janome DC6030. Een machine waar voor mij alles op zit wat ik graag wil en meer. Helemaal Top.
En nu uitproberen.......... Wordt vervolgd.


















zaterdag 8 november 2014

Laat de kou maar komen

De jongste is niet van de mutsen, elke muts die ik tot nu toe voor haar heb gekocht was niet goed.
Van het zit niet lekker, naar hij zit te strak of hij jeukt. Met als resultaat een mokkend kind met een muts op, of een kind met een koud hoofd. Want als er in de winter zo'n stevige wind staat heeft ze (ondanks dat ze geen koukleum is) toch echt wel een muts nodig. Dus tja wat doen we eraan. Dan maar zelf proberen om er eentje te haken, zodat ik precies haar maat kan maken. Geen idee hoe dit moest. Met behulp van een You Tube filmpje, een paar keer uithalen en opnieuw beginnen en heel veel geduld (niet mijn sterkste kant), is het uiteindelijk gelukt en de muts is klaar. Dus laat de kou maar komen. En hopen dat ze hem gaat dragen.

Toen ik eenmaal wist hoe het moest, heb ik er  nog een kleintje voor baby Annabel bij gehaakt.