dinsdag 30 december 2014

Nieuw haakproject

In de kerstvakantie ben ik natuurlijk ook bezig geweest met handwerken. Ben begonnen met een nieuw haakproject. Ik weet alleen nog niet wat of voor wie het gaat worden. Misschien een bankdekentje of een kleed voor mee naar buiten , misschien een sprei voor op bed van een van mijn meiden. Hij is in ieder geval breed genoeg voor een van deze drie, dus we zullen zien hoever ik kom.




De acryl is van de Wibra Saskia blauw, roze en wit, ik haak het op naald 4.

Haak 70 losse.
Toer 1:  Sla de eerste 2 losse over, haak in de 3e losse een stokje, haak in alle volgende losse een stokje. Aan het eind van deze toer wisselen van kleur.

Toer 2:  Haak  2 losse sla 2 stokjes van de vorige toer over en haak 2 stokjes ( tussen het 2e en 3e stokje van de vorige toer). Deze toer vervolg je door steeds 2 stokjes over te slaan en 2 stokjes er tussen te haken. Eindig de toer met 1 stokje. Aan het einde van de toer wisselen van kleur.

Toer 3 : Haak 2 losse en 2 stokjes in de opening van de vorige toer. Eindig de toer met 1 stokje in de opening van de vorige toer. Aan het einde van de toer wisselen van kleur.
Herhaal Toer 3 tot dat het project de gewenste lengte heeft bereikt.



Ook wil ik deze keer gaan mee doen aan CAL 2015.  Ben nog druk bezig met het bedenken welke kleuren ik wil hebben. CAL 2015 gaat vrijdag 2 januari van start. Meer informatie is te vinden op de blog  de creatieve wereld vanTerray. Hierover later meer.


Dit is de laatste blog van 2014.
Ik wens iedereen
Een gezellig en een veilig OUD JAAR avond
En een heel goed NIEUW JAAR

maandag 29 december 2014

op de valreep van 2014 SNEEUW

Weer geen witte kerst dit jaar, wel vieze miezer en heel veel wind. BAH. Maar er werd al wel een paar dagen lang voor Zaterdag sneeuw voorspelt, ook bij ons. En toen ik zaterdagochtend de gordijnen opendeed waren de auto's in de straat inderdaad wit, er was al het nodige gesmolten want het regende. Benieuwd of het vandaag nog verder ging sneeuwen, moesten we er toch uit om boodschappen te doen, ondertussen was de regen overgegaan in miezersneeuw die niet bleef liggen, en weer heel veel wind. Jeetje wat was het koud op de markt en in winderige steegjes van de stad. Boodschappen gedaan dus snel naar huis lekker naar de kachel. De hele middag bleef het sneeuwen maar niets bleef liggen. Voor de jongste een teleurstellende sneeuw dag. Maar ja daar doe je niets aan. Enig zins jaloers keek ze die avond met ons mee naar het journaal met het bericht van pakken sneeuw in andere delen van het land. Tot we de zondag erop naar het bos gingen om te wandelen. Jeetje hier was het wit zeg. Nou ja hier is wel veel gevallen en blijven liggen. Vrolijk banjerend door het bos had ook onze Bo op de valreep van 2014 toch nog sneeuw. Wat een GELUK.



Kerstvakantie

Nadat we Bo's verjaardag hadden gevierd, had ik nog een zeer drukke week te gaan voordat de kerstvakantie begon. Naast dat er natuurlijk getrakteerd moest worden en iets lekkers maken voor het kerstdiner op school voor 2 klassen, wilde ik heel graag de kleding voor de kerst af hebben. En het is gelukt met als resultaat, voor de oudste een hesje met glitters en een lekker warme sweater met glitter applicatie en voor de jongste een broek en mouwloos colbertje.
Sweater donkerblauw, met glitterapplicatie

Mouwloos Colbertje

Hesje met Glitters

Glitter applicatie

Het eerste weekend van de kerstvakantie zijn we op korte vakantie  geweest naar Limburg.
In Hotel Heerlen van der Valk hadden wij 2 overnachtingen met diner en ontbijt geboekt.
Hier zijn wij al vaker geweest een fijn hotel en het eten is er echt zo goed. Er is een zwembad wat natuurlijk altijd erg fijn is als je met kinderen op vakantie gaat, dan kunnen wij (mijn oudste dochter en ik) lekker winkelen, met in het vooruitzicht voor de jongste dat we daarna nog lekker gaan zwemmen. Moet zeggen dit werkt altijd erg goed.
De eerste dag naar de kerst markt in Maastricht en hier ook gewinkeld. Heel mooi alles zo in kerstsfeer. De volgende dag was Bo jarig dus eerst s'morgens bij het ontbijt natuurlijk cadeautjes.
En daarna zijn we naar de Kasteelpark Born geweest. Was erg leuk maar ook heeeel erg koud.
Dus nadat we gewandeld en de dieren bekeken hadden, zijn we terug gegaan naar het hotel voor warme chocolademelk met taart. De rest van de dag hebben we doorgebracht in het zwembad. Toen we de volgende ochtend wakker werden was alweer de laatste dag aangebroken. Na het ontbijt ging onze trip naar Valkenburg (altijd leuk), daar hebben we de kerststal van zand in de Wilhelminagrot bezocht. Had eerst zo mijn twijfels of dit wel wat zou zijn. maar eenmaal binnen had ik echt geen spijt zo prachtig mooi gemaakt. Er stonden overal verlichte kerstbomen en op de achtergrond kerstmuziek, voor het ultieme kerstgevoel. Echt heel mooi. Nog even gekeken of we nog een van de kerstmarkten zouden gaan bekijken, maar daar stond al zo'n lange rij dat we daar geen zin in hadden om achter te gaan. Als afsluiting op een terrasje warme chocolademelk te hebben gedronken, zijn we op ons gemak terug gereden naar huis.
Helemaal voldaan en uitgerust van een super druk jaar, was dit een zeer geslaagd begin van de kerstvakantie.





JARIG BO

KASTEELPARK BORN






KERSTSTAL VAN ZAND VALKENBURG



De kerst zit er inmiddels op. door naar a.s. woensdag voor het bakken van de oliebollen.

donderdag 18 december 2014

Bijna 6

Bijna 6 worden is heel spannend. Voor Bo betekend 6 zijn dat je echt bij de grote meiden hoort. Zeker omdat zij een late leerling is en daarom nog in groep 2 ( van de 1/2 groep) zit, en daarmee met een paar andere de oudste van de klas is. En dat is stoer. Want tja als oudste moet je natuurlijk de kleintjes die instromen  van net 4 goed helpen, en die zijn volgens Bo zooooo schattig. Dus nog een kleine week wachten en wij hebben 2 grote dochters. Afgelopen zaterdag hebben wij haar verjaardag al gevierd met de familie. Helemaal blij met haar nieuwe kleren, cadeautjes en een frozen taart die ik voor haar had gemaakt. Als ze dan zegt dat ze het spannend vind om school te gaan  Krakteren, blijft ze voor mij (ook al is ze bijna 6) toch stiekem nog mijn kleine puppy.





Traktaties (kraktaties) voor School