woensdag 24 juni 2015

Markt Tas

Als ik boodschappen ga doen in de supermarkt neem ik altijd boodschappen tassen mee. Maar anders was dit als ik boodschappen in de stad en op de mark ging doen, dan belande de boodschappen eigenlijk altijd in een plastic tasje van de winkel. Totdat de zeeman stopte met het geven van plastic tasjes, en je daar in plaats van een plastic tasje een recycle tas kan kopen voor €1,00. Goh ik heb nog zo'n opgevouwen stof tasje in mijn handtas, ooit eens gekocht handig in je tas voor onverwachte aan kopen maar eigenlijk nog nooit gebruikt, wat stom. En wat stom dat ik iedere Zaterdag weer met wel 3 of 4 verschillende plastic tasjes thuis kom, waar  vervolgens de helft in de kast voor weder gebruik, maar rest toch in de vuilnisbak belande. Tegenwoordig heb ik dus 2 van deze tasje in mijn handtas zitten, waaronder die van de zeeman. Tja een nadeel van deze tas is dat ze niet mooi zijn. Daarom haakte ik een markt tas in net patroon, eigenlijk is het precies zo'n netje die mijn oma en tante vroeger hadden voor de boodschappen, alleen waren die (volgens mij) gemaakt van nylon. Deze is gemaakt van Drops Cotton Light  Ice Bleu en Off With en gehaakt met naald 4.  Oke deze markt tas neemt wel iets meer plek in beslag in mijn tas, maar het oog wil ook wat.



 





Eerlijk is eerlijk het is niet zo dat je mij nooit meer met een plastic tasje zal tegenkomen, maar ik doe mijn best. En alle beetjes helpen. Toch?

zondag 7 juni 2015

Een rustige Zondag

Deze zondag had ik eigenlijk het bos in de planning. Eindelijk hadden we eens niets te doen op zondag en het zou mooi weer worden, dus een goed idee deze zondag naar het bos. Totdat Mathieu deze week de uitnodiging kreeg om met een kennis van de Super Seven Club mee te gaan voor een georganiseerde rit door het Gooi. Tja zo'n uitnodiging krijg je niet iedere week, dus dan is het simpel, gewoon doen. Met als gevolg geen bos. Nou ja jammer, wij vermaken ons wel.

En wat is het een heerlijke relaxte dag geweest. Voor zondagse begrippen vroeg ( 7.30 uur) opgestaan, omdat Mathieu vroeg weg moest. Wat een mazzel de zon schijnt echt, en het is zowaar al lekker op het balkon. Een lekker dagje buiten. Dus eerst snel mijn huis aan kant,een klein wasje strijken, bedden opmaken, afwassen, stofzuigen en dweilen. Ja het is erg, maar ik kan niet ontspannen als mijn huis een bende is. Om vervolgens om 10.30 uur al lekker in de zon te zitten, met een bakkie koffie en haakwerk.


De  Super Seven Club






Lekker fietsen 



Verstoppertje is altijd leuk




Buiten Lunchen


Een extra plaatje, omdat ze zo mooi zijn
En lekker