zaterdag 11 juli 2015

South Bay Sjaal

In april ben ik begonnen met deze omslagdoek, voor mij was dit best een groot project, dus elke keer weer weg gelegd en opgezocht en nu is het eindelijk klaar.
De South Bay Sjaal, heb ik op diverse blogs voorbij zien komen. Prachtig patroon, en haakt lekker. Ik heb hem gemaakt van Scheepjes Sunkissed nr. 03, de kleur is een soort van blauwgrijs gemeleerd met off white met naald 4 gehaakt, zodat het was losser valt. De laatste 3 rondes heb ik gehaakt met Drops Cotton Light off white. En dit is het eindresultaat. Ik ben tevreden.







Tijd voor een volgend groot project, heb vorige week Fenna garen bij de Wibra gekocht om nog een South Bay Sjaal te haken voor het najaar.



Op dit moment druk bezig met granny's van  katoen.







dinsdag 7 juli 2015

Afscheid cadeautjes

Nog een paar dagen, en dan is het zover, het laatste jaar van de basisschool zit erop.
Eindelijk, want Robin heeft daar lang naar uitgekeken. En in september een nieuwe start op het Atheneum. Heel erg spannend voor haar, maar ook voor ons. Maar eerst nog even afscheid nemen.
Op verzoek van Robin heb ik 23 sleutelhangers gemaakt, voor alle meiden van groep 8 en de juffen.






Zakjes gemaakt van Hema papier.

20 stuks

Eindresultaat


Verpakt


Ook nog een paar voor Bo's vriendinnen en juffen, want die heeft donderdag nog juffendag.
Totaal heb ik 70 hartjes gehaakt en daarvan 35 sleutelhangers gemaakt.




Voor de Juffen


maandag 6 juli 2015

Rok Pauline en Tas

Voor de 2e keer heb ik de Pauline rok gemaakt uit het boek Zelf gemaakte Kleertjes 2.
Maat 6 jaar  past Bo perfect en deze rok staat haar zo leuk dat ik na de eerste in mintgroen er  nu nog een heb gemaakt in roze.




Robin heeft alleen  maar grote tassen voor school, daarom heb ik dit handtasje voor haar gemaakt. 
   Handig voor een paar kleine spulletjes, zoals telefoon en zonnebril. Hoef ik niet meer al die handel      in mijn tas te doen, hahahaha.










vrijdag 3 juli 2015

ZOMER

Ja ik weet het, zo loop ik te klagen dat we geen zomer krijgen, omdat het gewoon niet warmer werd dan een graadje of 16, zo loop ik weer te zeuren dat dit wel heel erg warm is. Maar eigenlijk mag ik natuurlijk niet klagen als huisvrouw en thuis blijf moeder, oke ik heb natuurlijk ook meer dan genoeg te doen, en ook met warm weer moet er gewoon gesopt, gezogen en gedweild worden, zeker met dit weer is het belangrijk dat het huis schoon is, en het sjouwen met overvolle boodschappen tassen gaat ook gewoon door. Toch kan ik als ik wil even gaan zitten, de ventilator aan zetten. Op dit soort dagen denk ik toch wel extra aan mijn man (die kozijnen aan het plaatsen is) en andere die buiten moeten werken met deze hitte. Ja ik weet het, het is jullie werk en dat moet gedaan worden, maar toch het is afzien.
En laat ik onze arme Ed niet vergeten die net van narigheid lang uit op de ( nat van het dweilen) tegelvloer ging liggen voor een beetje koelte.

Maar er is natuurlijk ook een leuke kant aan deze warmte, zeker voor kinderen, want met water spelen en ijs eten is toch het leukste wat er is. De was droogt nu lekker snel, zodat het s'avonds al gestreken kan worden, en de tomaten planten groeien als een tierelier.
JAHAA eindelijk ZOMER.









Aan het einde van de middag was er een verkoelend briesje.
Buiten was het aangenaam, dus hebben we lekker buiten gegeten.


Met een badje, was er nog weinig plek over, dus Robin  moest ook op een kinderstoeltje.