zondag 25 januari 2015

Blondies bakken

Het is weer eens tijd om iets lekkers te bakken. De laatste keer dat ik bakte was in december voor de verjaardag voor de jongste. Kortom hoogtijd om weer eens iets lekkers te bakken. Want eerlijk is eerlijk eigen baksels zijn het lekkerst, en blijven hier favoriet. Deze keer besloot ik om eens iets nieuws te proberen BLONDIES.

Recept :

170 gram Boter of Margarine zacht ( gebruik zelf meestal half om half)
200 gram Zelfrijzend bakmeel
180 gram Licht basterdsuiker
  80 gram Suiker
    1 zakje Vanillesuiker
150 gram Witte chocolade  
    4           Eieren
mespuntje Zout
boter voor het invetten van het bakblik
bloem voor het poederen van het bakblikBenodigdheden :
Bakblik
Garde
Spatel
Bakpapier

Je gebruikt voor dit recept geen mixer, maar alles met de hand mengen en roeren met garde of spatel.
Lijkt veel werk maar is het niet.

Verwarm de over voor op 180 graden.Smelt de Witte Chocolade au bain marie.
Roer de Boter door de gesmolten Witte Chocolade. Roeren tot de boter is opgenomen en het een glad mengsel is. (eventueel als het smelten van de boter te langzaam gaat de kom even terug plaatsen op de warme pan, waar je de chocola mee hebt gesmolten. Als je dit doet wel even uitkijken dat je mengsel nu niet te warm is voor de volgende stap. Anders eerst even iets laten afkoelen.)Klop de Eieren los met de Suiker, Vanillesuiker en Zout.Meng het Witte Chocolade mengsel door het Ei mengsel.

Roer nu de Lichte Basterdsuiker en het Zelfrijzend Bakmeel erdoor.Het beslag is nu klaar.

Het bakblik invetten en bepoederen met bloem. Plaats 2 repen bakpapier gekruist in het bakblik (zo krijg je na het bakken de plak makkelijker uit het bakblik).


Beslag in het bakblik storten, verdelen en een beetje gladstrijken.
Nu ongeveer 30 min bakken.


Laten afkoelen, en in stukken snijden. De bovenkant is donkerder dan gewone cake, dit hoort zo . Dit komt omdat lichte basterdsuiker een karamel kleur heeft.


Dit is het resultaat.

Blondies zijn de witte variant van Brownies. Eerlijk gezegd haal ik dat er niet uit.
Maar niet te min zijn ze super lekker. En daar gaat het tenslotte om. Ik vind het meer een grove cake met een lichte witte chocolade smaak. Echt een aanrader.

Als jullie dit recept gaan maken, ben ik benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik zou het daarom leuk vinden als jullie een berichtje achter laten op mijn Blog.


1 opmerking: